tiistai 15. toukokuuta 2007

17.5.2007

Sunnuntaina kävimme emännän kanssa pyörälenkillä. Erään pellon reunassa oli auto, jossa oli ajokoira sisällä ja kaksi miestä kauempana, muttei me pysähdytty vaan jatkettiin matkaa. Hetken päästä pysähdyttiin ja emäntä alkoi puhelemaan sekä käännyttiin takaisinpäin. Emäntä talutti pyöräänsä. Siinä pellon laidassa ne miehet olivat tulleen autolle ja yhtäkkiä ohitseni vilahti ruskea mäyräkoira ja minun metsästysviettini heräsi ja tempaisin emännän kumoon. Emännälle ei käynyt kuinkaan, mutta pyörää piti vähän oikoa.

Maanantaina käytiin jälleen pyörälenkillä emännän kanssa. Tuossa lähiniityllä oli jäniksiä, joiden perään yritin lähteä, mutta emäntä oli jälleen mahallaan perässäni, samassa mäessä kuin silloin talvella eräällä potkurin vetolenkillä. No jatkoimme kuitenkin matkaa. Olimme menossa samaa reittiä kuin edellisenä päivänä. Yhtäkkiä metsästä kuului rytinää ja kaksi hirveä lähti pakoon. Olisin halunnut niiden perään. Emäntä kaatui jälleen ja tällä kertaa hän suuttui minulle. Kun hirvet oli jo sen verran kauempana, etten halunnut niiden perään lähdettiin kotiin. Emäntä talutti pyöräänsä. Siinä lähiniityllä oli edelleen niitä jäniksiä, joiden perään olisin halunnut mennä, mutta emäntä käski istumaan ja jätti pyöränsä siihen ja käveli kanssani kotiin. Hän laittoi minut tarhaan ja lähti hakemaan pyöräänsä. Illemmalla kävin isännän kanssa pyörän vetolenkillä.

Tiistai oli lepopäivä ja eilen keskiviikkona kävin emännän kanssa kävelyllä vetäen auton rengasta ja tänään jälleen pyöräilimme.

Sunnuntaina oli onni, etten ollut pyörän päällä, kun Nalle vetaisi minut kumoon. Maanantaina siinä mäessä vetoliina oli kietoutunut ohjaustangon ympärille ja huomasin sen samassa, kun kaaduin. Polvet tuli tästä kaatumisesta mustelmille ja hetken mietin jo takaisin kääntymistä. Ennen niitä hirviä varauduin muka jälleen eläinten kohtaamiseen tosin mutkan takana, enkä siinä missä ne hirvet oli ja Nalle nykäisi sivulle. Tässä kaatumisessa tuli mustelmat takapuoleen ja kyynärvarsiin. Pyörän rapasuoja oli sen verran mutkalla, että ajaminen oli mahdotonta. Onneksi Nallelle ei jäänyt mitää "traumoja", kun sitä piti pitää kiinni valjaista, koska sillä ei ollut pantaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti