tiistai 17. elokuuta 2010

Hyvää kesää kaikille!

Taas on päässyt vierähtämään aikaa edellisestä tarinasta. Hiljaiseloa olemme viettäneet ilman tappeluita tai muitakaan edesottamuksia. Pyörätreeni alkoi heti teiden sulattua, mikä tapahtui tänä vuonna melko nopeasti. Ilmojen lämmettyä olemme viettäneet lomaa vetämisestä ja olleet sen sijaan hippasilla ja painia takapihalla. Ainoa riesa tänä kesänä on tuo hyttysten runsas määrä. Minultakin ne imivät vasemman silmän lähes umpeen. Luomi oli turvoksissa läheskolmatta viikkoa, kun emäntä käytti minua eläinlääkärillä, joka antoi kortisoniruiskeen ja turvotus laski. Ehdin minä kuulema raapia sen silmäkulman verelle ja sitä emäntä hoiti Betadinella ja Viatop-geelillä, joka lievitti kutinaa. Nalle ei näytä reagoivan noiden hyttysten pistoihin millään tavalla, muuta kuin välillä pyyhkäiseekuonoaan tassullaan.

Toukokuussa kävin näyttelyssä Pellossa. Emäntä pesi minut edellisenä päivänä. Sen reissun jälkeen ei olekaan näyttelyissä käyty.

Otson turvonnut ja auki raavittu silmäkulma.

Hyvää kesää minunkin puolestani!

On kyllä ollut todella hiljaiseloa, ei mitään suurta ole tapahtunut. Ellei sitten Otson menestystä Pellonryhmänäyttelyssä lasketa. Siellä se sai sen kolmannen sertin ja siten siitäkin tuli Suomen muotovalio. Lupasin sille jo tässä keväällä, että kun se sen ratkaisevan sertin saa, niin ei tarvi näyttelyissä enää käydä. Saa nyt tässä nähdä, milloin tuon lupauksen rikon, mutta toistaiseksi se on pitänyt. Toisaalta en olisi töiltäni ehtinytkään jatoisaalta ei "kaljuuntuvia" koiria näyttelyihin kannata viedä. Molemmat aloittivat karvan vaihdon vasta juhannukseksi jälleen.

Otso pestynä ja puunattuna Pellon ryhmänäyttelyssä.

Tänä kesänä on ollut todella runsaasti sääskiä. Nyt elokuulle ne ovat vähentyneet. Nyt elokuun puolenvälin myötä ovat ilmatkin alkaneet jäähtyä. Tässä parina aamuna kello viiden aikaan on mittarissa ollut asteita vain +2°. On hieman harmittanut lähteä töihin, kun on tiennyt, että palatessa on jo sen verran lämmintä, että lenkkeilystä ei tule mitään. Tänäkin aamuna (+1,2°) koirat oikein odottivat lenkille lähtöä, mutta ei voinut mitään, kun töihin oli mentävä. Saivat ajan kuluksi sitten kumpikin oman hirven luun. Eiköhän nuo ilmat jäähdy kohta päiväksikin, niin voin töiden välissä käyttää nuo pyörälenkillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti