lauantai 28. huhtikuuta 2007

28.4.2007

Kävimme Match Show:ssa Ylinammassa. Perillä ensin kävin tekemässä lenkin kuntoradalla isännän kanssa. Emäntä oli sillä välin ilmoittautunut kisaan. Takaisin koulun pihaan tultuani oli lapsilauma minua silittelemässä ja rapsuttelemassa. Autolle palattuamme kävi emäntä minun kanssa kehässä harjoittelemassa. Turhaa sanon minä. No siirryimme tavaroinemme pelikaukaloon, jossa kehät sijaitsivat ja lapset sekä aikuisetkin kävivät rapsuttelemassa ja puhuttelemassa. Emäntä edelleen odotellessa välillä juoksutti minua edestakaisin. Toiset koirat murisivat minulle ja toisilleen ja minähän en sellaista ilman vasta murinoita sulata. Muutaman kerran emäntä yritti olla poskikarvoissani kiinni ja piti puhuttelua. Emäntä kävi tuomarina lapsi&koira-kisassa, jossa oli vain kaksi osanottajaa.

Meidän osallistumisnumeromme oli 3. aikuisten sarjaan. Kilpaparimme oli lapinporokoira uros. Ensin kiersimme kehän ja sitten seisottiin ja käytiin yksitellen ympäri ja edestakaisin ja tuomari katsoi hampaat ja kokeili kivekset. Sinisen nauhan saimme. Sinisten ryhmä kehässä olin sitten ainoa iso koira. Muut olivat, perhoskoira ja kaksi walesin corgi pembrokea.

Nallella ei ollut tällä kertaa esiintymishaluja. Seisominen oli työn takana ja juokseminen oli peitsaamista, eikä raville millään. Ja pitihän sen uhossaan pissata kesken juoksun, kun kehän ympäri kiersimme omalla vuorolla. Tosin kehä oli Nallen kokoiselle koiralle pienehkö varsinkin, kun edestakaisin ravaus suoritettiin laidasta laitaan. Arvasin jo ennen tuomiota, että tänään saamme ensimmäisen sinisen nauhan. Se porokoira seisoi ja juoksi todella hyvin verrattuna meidän "mölymuuttiimme". En tiedä johtuiko käytös siitä, että makupaloina oli samoja nappuloita, joita on joka päivä ruokana. Tähän asti on ollut nakin tai lihapullan paloja. No kuitenkin 1. sija ryhmässä ja 15 kg Jahti&Vahti Energia -säkki lähti mukaan. Illalla kotona Nalle sitten taas seisoi ja ravasi hyvin. Saa nähä miten 6.5. Kemin Match Show:ssa menee ja sitten Oulun näyttelyssä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti